Az oldal használatával kapcsolatos tudnivalók

Az oldal három részből áll: menü (bal oldal), megjelenített dokumentum (jobb oldal) és gyorsmenü (az oldal felső része). A menü és a dokumentum között található elválasztóvonal tetszés szerint áthelyezhető, így a dokumentumhoz igazítható. Kétféleképpen lehet áthelyezni: "A menü bezárása" ill. "A menü visszaállítása" gombra kattintva, vagy az egérrel arrébb húzva.

A menü működése hasonló a Windows Intézőhöz. A mappák () további mappákat, azon belül pedig olvasható dokumentumokat () tartalmaznak. A mappákat kinyithatja a [+] ikonra kattintva, vagy becsukhatja a [-] jellel.

A mappák tartalma kilistázható a jobb oldalon a mappa nevére kattintva. A jobb oldali menü is böngészhető a mappák ikonjára ill. nevére kattintva. Egy szinttel feljebb ugorhat a jelre kattintva.

A dokumentumokat megtekintheti, ha annak ikonjára vagy nevére kattint. Ilyenkor a szöveg jobb oldalt jelenik meg. Amennyiben vissza kíván térni a dokumentumból a jobb oldali menübe, kattintson a jobb felső sarokban található ikonra.

Némely fontosabb oldal elérhető a gyorsmenüből is: Galéria (= Arcképcsarnok), Kereső, Segítség, Impresszum.

A honlap keresztirányú linkeket tartalmaz. Az Alkotói lexikonból megtekinthető a szerző Alkotói pályaképe ([Pályakép]), illetve Szentenciái ([Memoriterek], [Szentenciák]).

A Szentenciákból eljuthat az Alkotói lexikonhoz a szerző nevére vagy a dokumentum alján található [Életrajz] gombra kattintva

A pályaképekben található képekre kattintva a Galériába (vagy Arcképcsarnokba) juthat.

Az Arcképcsarnokban a kis képekre kattintva a portré megjelenik teljes méretben. Amennyiben vissza szeretne jutni a Galériából a Pályaképekhez, a szerzők nevére kell kattintania.

Támogatott böngészők

Az oldal Internet Explorer, Firefox, Chrome és Opera alatt lett tesztelve. Az Internet Explorer kikapcsolt cache mellett hajlamos időnként hibaüzenettel kilépni. A baloldali nyitogatható fa menü használatához a JavaScript engedélyezése szükséges.